fbpx
Selecteer een pagina

Meer vrijheid & tijd in je bedrijf, hoe doe je dat?

marketing retreatDrie manieren om meer vrijheid te creëren in je bedrijf

Ben je al een tijdje aan het ondernemen en gaat het zó goed dat je eigenlijk te veel werk hebt? Je hebt hard gewerkt om te komen waar je nu bent, maar je bent eigenlijk alleen nog maar druk en aan het rennen voor anderen. Soms betrap je jezelf erop dat je helemaal niet zo enthousiast meer bent als in het begin. Weet je even niet meer waarom je dit wilde. Je werkt zo veel voor jouw klanten, het werkt lijkt nooit op te houden. Je bent een soort machine geworden: zoveel mogelijk werk verzetten in zo min mogelijk tijd.

Mis jij ook de tijd om te creëren voor jouw bedrijf?

Hier drie tips om te zorgen dat je meer tijd & vrijheid hebt in je bedrijf:

  1. Bouw jouw droomteam
  2. Blok 1 dag in je agenda om te werken aan jouw bedrijf
  3. Creëer je online programma

1. Bouw jouw droomteam, wie kan jou helpen?

Vind je alles wat je nu doet binnen jouw bedrijf leuk? Wat zijn taken waar je tegenop ziet en die je steeds uitstelt? Zijn dit misschien taken die je iemand anders kunt leren of kunt laten doen? Moet je bijvoorbeeld nog een nieuwe salespagina maken op je website, maar weet je nu al dat het je uren prutsen en frustratie gaat opleveren en stel je het daarom steeds uit? Hoe fijn zou het zijn als je iemand kunt vertellen wat je precies wilt, en diegene maakt het gewoon voor je, zonder dat het jou die uren frustratie en gepruts kost. Misschien ken je al mensen die je zouden kunnen helpen en anders zijn Facebookgroepen erg geschikt om jouw droomteam samen te stellen.

2. Blok 1 dag in je agenda om te werken aan jouw bedrijfwaar wil je naartoe?

Wij betrapte onszelf erop dat we zo druk waren, dat we steeds maar doorgingen, geen vrije tijd namen of niet nadachten over waar we het komende kwartaal met ons bedrijf naartoe wilde. En toen was het kwartaal om en hadden we niet gerealiseerd wat we graag wilde. Wat helpt is om 1 dag te blokken in je agenda. Die dag werk je – wat er ook gebeurt – niet aan klanten, maar gebruik je om na te denken en te creëren voor jouw bedrijf.

Heerlijk om een dagje inspiratie op te doen. Wat wil ik aan het einde van het kwartaal gedaan hebben? Wat maakt me blij? Wat brengt mijn bedrijf vooruit? En wat is de leukste en slimste manier om dit te bereiken? Die dag maak je bewuste keuzes voor de komende tijd. Voor ons werkt het erg goed om die dag in een andere omgeving te werken. Bijvoorbeeld in verschillende inspirerende restaurantjes, of in een andere stad. Zo kom je uit je routine en doe je direct nieuwe energie op. Vind je het leuk om dit met een team van experts te doen? Speciaal hiervoor organiseren wij de CEO meeting. Een dag waarop je echt jouw plek als CEO van jouw bedrijf claimt. Misschien is het wel de eerste stap richting tip 3.

3. Creëer je online programma, hoe help je meer mensen?

Merk je dat je met jouw klanten steeds hetzelfde proces doorloopt? Dat je bijvoorbeeld steeds dezelfde stappen neemt en steeds dezelfde dingen uitlegt? Dan kan een online programma, een videocursus, de oplossing bieden. Het voordeel hieraan is dat het heel schaalbaar is, in tegenstelling tot jouw tijd. Dat betekent dat je jouw online programma veel vaker kunt verkopen, dan jouw offline of 1-1 diensten. Wil je dus meer mensen helpen met jouw mooie werk? Dan is het echt een idee om te brainstormen over een online programma.

Meer vrijheid in jouw bedrijf?

Speciaal voor onderneemsters die naar nog meer vrijheid verlangen in hun bedrijf, organiseren wij de CEO meeting. Een dag waarop je echt AAN je bedrijf werkt, je cijfers (uit bijv. Google Analytics bekijkt) en je plan opstelt voor de komende periode zodat je meer en meer jouw vrijheid en droombedrijf creëert. Show up for your company!