fbpx
Selecteer een pagina

Waarom ben jij je eigen bedrijf begonnen?

Weet je nog het moment dat je besloot om je eigen bedrijf te beginnen? Was dat een moeilijke keuze, of was er eigenlijk geen andere optie? Wat wij zo gaaf vinden aan onderneemsters is dat we allemaal werken vanuit een interne drive en enthousiasme. Daarom delen wij ook graag met jou waarom wij zijn gaan ondernemen. Deze week neem ik (Linda) jullie mee in mijn verhaal en volgende week vertelt Angela haar verhaal.

Ondernemen voor vrijheid!

linda even flying conceptsHet toffe aan ondernemen is dat we allemaal werken vanuit die interne drive en enorme overdosis enthousiasme! Die drive is voor iedereen natuurlijk anders, maar ik denk dat we allemaal zijn begonnen omdat we op de een of andere manier verlangden naar vrijheid. Vrijheid om te werken op een manier die jou blij en vervuld maakt. Vrijheid om je dag zo in te richten als jij wilt. Vrijheid om te werken waar je wilt.

Ik overwoog niet eens om te solliciteren

Voor een baas werken helemaal geen optie voor mij. Ik overwoog niet eens om te solliciteren. Nadat ik mijn afstudeerperiode in Nederland super goed had afgesloten, was het simpelweg geen optie om te blijven. Daarvoor had ik een jaar in Spanje (Valencia & Castellon) gewoond, en dat was zooo fijn. Ik maakte onbetaalde werkweken van 70 uur, maar het leven daarnaast was zo relaxed: tussendoor even naar het strand, ’s avonds tapas eten met internationale vrienden. En ik wilde terug naar dat leven.

In plaats van mijn leven in Nederland…‘s ochtends vroeg opstaan terwijl het buiten nog donker en koud is (ik ben totaal geen ochtendmens), tegen de bult op fietsen naar mijn afstudeerplek, daar tot 6 uur doorbrengen om vervolgens super moe (klinkt stereotype, maar tja de waarheid) iets te koken en dat op de bank met vriendlief op te eten. Vaste routine. Voorspelbaar. Ik miste de energie, excitement, het gevoel dat ik leef!

Reizen & werken – mijn droom

 

flying-concepts-ga-cursusNog voordat ik afgestudeerd was, had ik me dus ingeschreven bij de KvK. Ik ging voor mezelf beginnen én werken vanaf de plekken waar ik blij van werd en het gevoel had dat ik leeeeefde. Ik begon in Barcelona, Valencia, Malgrat, Athene, Budapest en Sicilië. Vervolgens Las Palmas, Ibiza, Tarifa, Marrakesh, Zwitserland, weer terug naar Las Palmas (want zoveel leuke mensen), terug naar Ibiza (want verliefd). Vervolgens door naar Lissabon, Fuerteventura, Londen, Portugal en Tenerife (waar we onze Google Analytics videocursus opnamen).

Dus nu, ruim vier jaar later, doe ik dat nog steeds. Ondertussen zijn er veel dingen gebeurd – ging ik van te weinig opdrachten naar geen tijd meer voor nieuwe klanten (meer daarover later) – maar heb ik boven alles de vrijheid die ik zo graag wilde. En voel ik me zo ‘lucky’, dat ik dit leven mag leven: wakker worden zonder wekker (vaak dan). Werken vanuit schattige koffietentjes (deze blog schrijf ik vanuit Anna&Max, in Arnhem – ook nog even in NL). De dag afsluiten met de zonsondergang. Dit is wat vrijheid is voor mij. En waarom ik mijn eigen bedrijf ben begonnen. En ondanks dat er nog echt wel dingen beter kunnen, ben ik stiekem best wel trots <3

 

Stay tuned want volgende week vertel ik  (Angela) waarom ik ben gaan ondernemen en wat ons samen bracht tot Flying Concepts.

Angela Klenner

Flying Concepts