fbpx

Google Analytics Dashboard

Leestijd: 3 minuten

Een Google Analytics dashboard geeft jou zoveel inzicht waar je echt heel blij van wordt! Het Google Analytics dashboard kun je bouwen met het ‘zusje’ van Google, namelijk Google Datastudio’s. Zij geeft jou de kans om alle informatie op 1 plek en pagina weer te geven, waardoor je niet langer verdwaalt en in een oogopslag ziet hoe jouw website en marketing presteert. We zeiden toch, hier wordt je echt heel blij van! Wij gaan je in 3 minuten meenemen in de voordelen van een Google Analytics dashboard.

 

Google dashboard datastudio

Als je nieuw bent met Google Analytics dan heb je waarschijnlijk nog niet eerder van datastudio gehoord. Het is even zoeken waar je welke informatie kan vinden in Google Analytics. Google Analytics is namelijk zo uitgebreid dat, als je niet helemaal weet hoe het werkt, je er ook makkelijk in verdwaalt. Dat is ook waarom je vaak afhaakt en niet regelmatig naar je cijfers kijkt. Maar met het Google dashboard in datastudio is dat verleden tijd.

Het Google Analytics dashboard in datastudio kun je helemaal naar wens inrichten. Welke informatie is voor jou belangrijk, op welke vragen wil jij snel antwoord? Voor onze klanten is het bijvoorbeeld heel interessant om binnen no-time antwoord te hebben op:

 • Hoeveel bezoekers heb ik op mijn website?
 • Hoe lang blijven bezoekers op mijn website?
 • Hoeveel aanvragen heb ik elke week?
 • Van welke bron (Google, Facebook, e-mail) komen mijn bezoekers vandaan?
 • Welke bron converteert (aanvraag) het meeste?
 • Vanuit welke woonplaats komen mijn bezoekers?
 • Komen bezoekers mobiel, desktop of computer?

Natuurlijk weten zij, doordat ze lid zijn van onze Academie, waar in Google Analytics deze antwoorden staan maar gebruiken hun Google Analytics dashboard in datastudio hiervoor. Wij weten als geen ander dat tijd kostbaar is en daarom leren wij onze klanten hoe ze tijd en geld kunnen besparen in hun marketing dankzij het in huisstijl ingerichte Google Analytics dashboard in data studio.

 

 

Google Analytics dashboard in datastdio inrichten

Het Google Analytics dashboard kun je in datastudio helemaal naar wens inrichten, van blanco naar een professioneel dashboard. Je kan heel makkelijk gegevens koppelen waardoor je van meerdere bronnen data kan verzamelen.

Als je een Google Analytics dashboard wil bouwen in datastudio kies je ervoor om te koppelen met Google Analytics. Je kan dan heel makkelijk je Google Analytics account koppelen aan Google Data Studio en starten met het verzamelen van data in jouw Google Analytics Dashboard.

Vervolgens beslis je welke data je wil gaan verzamelen, hieronder enkele voorbeelden:

 • Behaalde doel (contactaanvragen, downloads e-book, inschrijving webinar)
 • Aantal bezoekers, paginaweergaven, pagina’s per sessies.
 • Overzicht van meest bezochte pagina’s
 • Van welke bron/medium komen de meeste (converterende) bezoekers vandaan
 • Welke woonplaatsen komen mijn bezoekers vandaan
 • Via welk device (mobiel, computer of tablet) bezoekers jouw website bezoeken

Wanneer je duidelijk hebt hoe jouw Google Analytics dashboard eruit moet gaan zien kun je aan de slag. Je selecteert dan welke diagrammen (tabel, scorekaart of cirkel) je nodig hebt om je dashboard visueel te maken. En als je dat gedaan hebt kan je dashboard er straks zo uitzien:

Wil je stap voor stap jouw eigen dashboard bouwen en Google Analytics begrijpen en inzetten voor jouw groei? Dit ontdek je in onze Google Analytics Cursus.

goodiebag-flying-conceptsGoogle Analytics dashboard leren bouwen?

Je wilt je website laten doen waar hij voor bedoeld is: klanten binnenhalen en het Google Analytics dashboard gaat jou daarbij helpen. Maar hoe begin je met Google Analytics? Waar is laaghangend fruit voor jouw website? In onze Google Analytics Goodiebag zitten drie waardevolle items die je helpen om SKYHIGH te gaan met jouw bedrijf en website. Bijvoorbeeld dé checklist: “Meten om je website te verbeteren. Dit wil je checken om SKYHIGH te gaan met jouw bedrijf”.

P/S: om de checklist voor jouw bedrijf in te vullen krijg je tijdelijk toegang tot de 3e module van de Google Analytics cursus t.w.v €69.