fbpx

BLACK FRIDAY

Black Friday 2019

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Black Friday wordt steeds populairder, steeds meer mensen kennen het en wachten er met smart op. Black Friday staat namelijk bekend om de scherpe aanbiedingen. Zo, kijk ik zelf ook al zeker een maand uit naar deze dag. Ik (Angela) ben gek op lekkere koffie en wil dolgraag een bonen apparaat. Wetende dat black friday eraan zit te komen en retailers gaan stunten met hun prijzen verwacht ik een super deal op vrijdag 29 november (Black Friday). Als ondernemer kun je niet om Black Friday heen, je moet er alleen slim op inspelen. Vorig jaar werd er maar liefst een half miljard euro omgezet op Black Friday.

Waarom is black friday populair?

Black Friday is overkomen waaien uit Amerika en de laatste jaren steeds bekender geworden in Nederland. Dit komt omdat grote retailers als Coolblue, Media Markt en Bol.com ons als consument zulke scherpe aanbiedingen geven op die dag dat we het bijna niet kunnen weerstaan. En zeg nou zelf, wij Hollanders vinden het heerlijk om een goede deal te scoren. 

Als ik mijn koffiezetapparaat opeens 50,- goedkoper kan krijgen dan ben ik toch dom als ik die 24 uur aan mij voorbij laat gaan? Althans, dat is wat ik mezelf wijs maak 😉 

Waarom wordt er zoveel korting gegeven op Black Friday?

Om te begrijpen waarom men bij Black Friday direct aan korting denkt moet je terug naar het concept. Black Friday is een dag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen vrij zijn en hier werd slim gebruik van gemaakt. Om veel mensen naar de winkel te krijgen worden er speciale acties gehouden. Tenslotte staat kerst voor de deur, door sommigen wordt dit dan ook gezien als ‘de start’ van de kerstinkopen en voor ons Nederlanders het laatste weekend voor het grote feest van sinterklaas. Black Friday was dus in eerste instantie bedoeld om mensen naar de winkel te krijgen maar tegenwoordig zie je dat ook online acties worden gehouden.

Wel of niet meedoen aan black Friday

Black Friday is een ideaal inhaakmoment om jouw producten of dienst onder de aandacht te brengen, zo kun je bijvoorbeeld een toffe actie bedenken die tijdens Black Friday geldt. Een denkfout die veel ondernemers maken is dat zij Black Friday slechts als een dag zien en daarom er niet aan mee doen. Het begint nu al, halverwege november, de aanloop er naar toe en gaat vaak door tot Cyber Monday. Zorg dat jouw actie niet stopt na Black Friday, pak het weekend erbij en knal nog een keer op Cyber Monday. 

Ontvang nu jouw stappenplan

Ontdek wat Growthhacking voor jouw bedrijf betekent

Meld je aan en krijg direct toegang tot de eerste video.

You have Successfully Subscribed!